Return to site

Vänligt

bestämd

· Säga Ja,Säga nej,Bestämd,vänlig,prioritera

Konsten att säga

Ja tack.

Nej tack.

Himla lätt att förväxla. En del säger ja, ja, ja till allt. Bygger upp, samlar på, sen plötsligt kommer ett jättestort argt NEEEJ. Det liksom imploderar innifrån ofta följt ofta av en David Blaine med ett magiskt snabbt försvinnande. Oftast utan glitter och inte så underhållande som när dom stora magikerna gör det, men lika dramatiskt.

Det finns naturligtvis olika varianter av det här. Likheten är att det först döljer den riktiga känslan och sedan kommer det ut på något annat sätt, ofta något oväntat och stökar till det.

Det är viktigt att hitta någon slags balans mellan saker du vill o inte vill. De vänner och personer jag känner som är rädda om sin tid är det lätt att komma överens med. Dom känns mer nöjda med sina liv. Förmodligen för att dom gör mest av det dom vill och då blir det positiva vibbar som sprids.

broken image

Vänligt bestämd

- Tack snälla, kan jag få återkomma?

- Tack vad glad jag blir för frågan och inbjudan, just nu har jag valt att .............. så jag tackar nej.

Vänligt bestämd fungerar väldigt bra. När du ber om att få återkomma är det viktigt att göra det, och inte fortsätter skjuta det framåt. Vi brukar säga det i yogan, det vi inte får utlopp för, sätter sig som en spänning på insidan. Vi kan bli sjuka av att den negativa stressen det innebär att inte kunna hantera ja och nej.

Jag väljer att hålla mig så nära sanningen som möjligt utan att medvetet såra. När intention är vänlig brukar det ordna sig. Dom gånger jag hamnat i bråk och konflikt har det alltid varit någon som inte vågat säga hur dom egentligen kände. Det brukar läcka ändå, och kan bli svårare att reda ut om det skapats små lögner och byggts upp frustration under en längre tid. När jag tar på mig för mycket eller ändrar mig på vägen säger jag till så snart jag kan. Tar ansvar för min del och anstränger mig för att lösa det, sen släpper jag det.

broken image

Börja om

Känner du att du vill något och sen blir du snabbt överväldigad eller stressad?

Mitt tips att stryka allt du har att göra och sedan börja om.

Fyll bara på med sådant du verkligen verkligen vill göra och något du måste.

Släpp resten.

Ett stort JA många små nej

När du vet ditt stora JA kommer det bli lättare att tacka nej vänligt och bestämt och avluta det du inte vill göra. Var beredd på att du kommer falla tillbaka ibland. När du gör det försök skaka av det och bara börja om. Till slut kommer dina nya vanor bli starkare än dom gamla och du har förändrats på riktigt.

Yogautbildningen

På min yogalärarutbildning observerar och praktiserar vi att planera din tid och praktisering. Jag har utbildat många gånger och läst många utvärderingar. Ofta säger deltagarna att det är tufft att hinna med, och att uppgifterna inte blev gjorda ordentligt, det blev sådär i sista minuten.

När du kommer till mig är det viktigt att det inte bara blir ytterligare en sak du lägger till. Redan innan kursstart kommer du få möjlighet att förbereda dig och planera för en upplevelse och utveckling som kommer sitta i långt efter att utbildningen är klar.

broken image