Return to site

Brain Detox

· Brain Detox,Lugn,Fokus,Klarhet,Mind detox

Många små kan bli för mycket

Hoppa ur sängen eller snooza en stund. Ta en kaffe på morgonen, hemma eller i baren och blir det en enkel , dubbel, havre, mandelmjölk eller kanske te. Vad ska du ha på dig, ska du gå, cykla, ta bilen, vagnen, tuben eller tåget. Kommentera eller lika det där fotot och sen det där med lunch. Om du överhuvudtaget skall träna och isåfall vad och vart. Sen har vi förstås dom riktigt stora mer avgörande besluten som vi alla ställs inför.

Dom flesta av oss tar många beslut varje dag, och vi definierar ofta möjligheten till alla val som frihet. Samtidigt, varje gång du fattar ett beslut har du processat en mängd information i hjärnan. Det är därför du kan bli enormt trött och känna precis tvärtom, att du kvävs och känner dig instängd av att fatta även små beslut.

broken image

Ju fler beslut, desto fler möjligheter och ju längre du väntar med att ta dem, desto mer energi tar det utav dig. Ofta säger vi också, när vi väl fattat beslutet att det är väldigt skönt. Det stämmer väldigt bra. När du väl fattar beslutet stänger hjärnan ner den processen och det "fönstret" och du är helt på riktigt befriad. Du har skapat mera plats att vara på och i både fysiskt och mentalt, och en kemisk förändring i hjärnan.

10 Dagar

Så vad kan du göra om du känner dig överväldigad och trött? Eller om du helt enkelt bara är nyfiken på hur du skulle kunna ta dig fram mer bekymmerslöst och enkelt några dagar eller för alltid. Du kan börja göra färre val. Du kan prova att praktisera (träna) lugn yin yoga och kort meditation för att stimulera din hjärnas återhämtning och öka ditt fokus och lugn.

broken image

15 min lugn yin yoga med guidad meditation

Under 10 dagar kommer jag att guida dig LIVE med övningar på min Instagram. Du kan praktisera med mig direkt på morgonen kl 6 eller välja att göra det senare under dagen. Alla LIVE sändningar ligger kvar 24 timmar efter att dom lagts ut. Var med alla dagar eller följ med några utav dom.

Enkelt, men inte simpelt

Lätt att följa och ändå utmanande att göra.

För dig som verkligen uppleva en förändring, använd punkerna under och förbered dig kvällen innan.

1. Välj bort något som du brukar göra inför nästa dag. Gör istället ditt 15 minuters yogaprogram.

2. Bestäm dig för vilket klockslag du skall praktisera och skriv in det i din kalender.

3. Välj ett område som brukar ge dig beslutsnoja, ont i magen, ångest eller något annat negativ effekt och sätt en regel för det som du följer under hela perioden.

Jag kommer tex inte titta på mina sociala medier efter kl 19 någon av dom här dagarna, om du hör av dig kommer svara tidigast nästa dag. Ser du mig därute online alldeles för sent så säg till mig. Bjuder på den.

broken image

Varsågod, bjuder också på en lugn spellista att njuta av. Klicka på fotot och lyssna när du vill.